Σας καλωσορίζουμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της ΕΧΖΟ Limited «Brakeparts.gr». Παρακαλούμε, όπως διαβάσετε προσεκτικά τους όρους χρήσης του ιστοτόπου μας. Με την χρήση του ιστοτόπου, συναινείτε και συμφωνείτε με τους όρους αυτούς.

Οι όροι αφορούν ανεξαιρέτως όλους τους επισκέπτες και πελάτες της εταιρείας.

Στοιχεία επικοινωνίας:

EXZO TRANSPORT LIMITED (εφεξής «η εταιρεία»)

Kapitan Nikola Parapanov 3, 2850 Petrich Bulgaria

VAT: BG 205652948

Κεντρικό email: sales@brakeparts.gr

 

Α. Πεδίο ισχύος και αντικείμενο σύμβασης.

Οι παρακάτω γενικοί όροι συναλλαγών ισχύουν για την δημιουργία λογαριασμού και για όλες τις αγορές προϊόντων από την συνεργαζόμενη επιχείρηση («Εσείς») μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος www.brakeparts.gr

Οι όροι αυτοί ρυθμίζουν αποκλειστικά και μόνο την συνεργασία ανάμεσα σε εσάς και εμάς. Οι όροι δικοί σας όροι δεν θα αποτελούν μέρος της σύμβασης, ακόμα και εάν δεν αντιτιθέμαστε ρητά στην συμπερίληψή τους.

 

Β. Εγγραφή

Για την εμφάνιση default και εξατομικευμένων τιμών, απαιτείται η εγγραφή σας στο κατάστημά μας. Μετά την εγγραφή σας και την έγκριση του λογαριασμούς μας από τους διαχειριστές μας ή τον αντιπρόσωπό μας, θα έχετε πλήρη πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα του καταστήματός μας ή σε συγκεκριμένα, εφόσον έχει συμφωνηθεί έτσι.

Μέσα στον λογαριασμό σας, μπορείτε να απολαύσετε λειτουργίες που προηγμένου συστήματός μας, όπως address book, point system κ.α. όπως επίσης έχετε ένα πλήρη έλεγχο των αγορών σας, το ιστορικό αυτών, ενώ παράλληλα έχετε άμεση γραμμή επικοινωνίας με την εταιρεία με έγγραφα (downloads) κ.α.

Για να γίνετε αποδεχτός χρήστης του καταστήματός μας, πρέπει να είστε επιχείρηση με ενεργό ΑΦΜ και να είστε κάτοχος στόλου αυτοκινήτων ή να ενεργείτε στον κλάδο της αυτοκίνησης (Συνεργεία, Κατάστημα ανταλλακτικών). Παράλληλα προτείνεται να είστε εγγεγραμμένοι στο σύστημα VIES της ευρωπαϊκής ένωσης, προκειμένου να απολαμβάνετε επιπλέον καθεστώς αποφορολόγησης κατά την αγορά των προϊόντων μας.

Η χρήση του καταστήματος γίνεται μόνο από εσάς και τους εξουσιοδοτημένους από εσάς χρήστες, ενώ δεν μπορούν να το χρησιμοποιούν τρίτα πρόσωπα όπως Σύζυγοι, Οικογένειες, που δεν είναι ενεργά δηλωμένα μέλη της επιχείρησής σας.

Στην πραγματοποίηση μιας εγγραφής για μία εταιρεία ως πελάτη, εγγυάται αυτός ο οποίος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης της εταιρείας.

Κατά την εγγραφή του λογαριασμού σας πρέπει να δηλώσετε αληθινά και πλήρη στοιχεία, όπως ΑΦΜ, ονομασία, τηλέφωνα επικοινωνίας, διεύθυνση τιμολόγησης και διεύθυνση παράδοσης, παράλληλα πρέπει να μας ενημερώνετε άμεσα για αλλαγές στην διεύθυνση παράδοσης. Για οποιαδήποτε απώλεια προϊόντων λόγω λάθος διεύθυνσης παράδοσης ή καθυστέρησης από μεριά σας να μας ενημερώσετε για την αλλαγή αυτής, δεν φέρουμε καμία ευθύνη, ούτε γεννάται το δικαίωμα αποζημίωσης ή επιστροφής των χρημάτων αγοράς από εμάς προς εσάς.

Εάν δηλωθούν στοιχεία λανθασμένα, έχουμε δικαίωμα να καταγγείλουμε την σύμβαση αυτή και να διαγράψουμε ή να απενεργοποιήσουμε τον λογαριασμό σας, χωρίς κάποια προηγούμενη ειδοποίηση.

Δεν έχετε δικαίωμα να εγγραφτείτε στο www.brakeparts.gr πολλές φορές. Πολλαπλοί λογαριασμοί θα διαγράφονται.

 

Γ. Συμβόλαιο αγοραπωλησίας

Η σύναψη συμβολαίου σχετικά με την αγορά ενός προϊόντος ολοκληρώνεται ως εξής:

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία παραγγελίας, πρέπει αρχικά να τοποθετήσετε το επιθυμητό προϊόν στο καλάθι αγορών κάνοντας κλικ στο εκάστοτε κουμπί.

Πριν αποσταλεί οριστικά η παραγγελία για το περιεχόμενο του καλαθιού, εμφανίζεται για άλλη μια φορά ολόκληρο το περιεχόμενο της παραγγελίας. Έχετε τη δυνατότητα τότε να αλλάξετε για άλλη μια φορά την παραγγελία σας. Οι παραγγελίες σας αποθηκεύονται σε εμάς μετά τη σύναψη του συμβολαίου, αλλά δε μπορείτε πλέον να τις επιλέξετε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραγγελίας. Παρακαλείσθε για αυτό το λόγο να ελέγξετε προσεκτικά την παραγγελία σας πριν κάνετε κλικ στο κουμπί «Αγορά τώρα».

Η παραγγελία συνοψίζει στο άνω μέρος το συνολικό βάρος των προϊόντων που θέλετε να παραγγείλετε, με σκοπό την πιο εύκολη διαχείρισή τους. Βάσει του βάρους υπάρχουν από μεριά μας ειδικές μεταφορικές χρεώσεις, που αναγράφονται σε ξεχωριστό πεδίο πριν την παραγγελία σας. Παράλληλα υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις που θα σας κοινοποιούνται πριν την αποστολή της παραγγελία σας, εάν διαμεσολαβεί δεύτερη μεταφορική εταιρεία για την αποστολή των προϊόντων σε εσάς.

Το μόνο αποδεκτό είδος πληρωμής αυτή την στιγμή είναι η μεταφορά των χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας μας.

Τα προϊόντα στα εργοστάσια που εκπροσωπούμε, νομίμως και επισήμως, προπληρώνονται, συνεπώς είναι απαραίτητη η προπληρωμή της παραγγελία σας. Πιστώσεις δεν γίνονται αποδεχτές.

 

Δ. Reman Ανταλλακτικά

Κάποια ανταλλακτικά τα ζητάνε πίσω τα εργοστάσια, προκειμένου να προβούν στην αξιοποίηση μη χαλασμένων μερών. Σε αυτές τις περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη η αποστολή του παλαιού ανταλλακτικού σε εμάς. Σε περίπτωση που δεν γίνει επιστροφή υπάρχει περίπτωση αύξησης τιμής του ανταλλακτικού. Τέτοια ανταλλακτικά είναι για παράδειγμα:

 

Ε. Κόστος Μεταφορικών

Το κόστος μεταφορικών στην Ελλάδα είναι 25€ ανά παραγγελία έως 36 κιλά, ενώ πάνω από αυτό το βάρος 38€. Σε περιπτώσεις υψηλότερου βάρους, ενδέχεται να διαφοροποιηθούν τα μεταφορικά, κατόπιν ειδοποίησης και συμφωνίας από πλευρά σας. 
Σε περίπτωση που επιθυμεί ο πελάτης να έχει το προϊόν άμεσα, είναι εφικτή και η EXPRESS αεροπορική αποστολή επόμενης ημέρας, εφόσον είναι εφικτό, το κόστος της οποίας ανακοινώνεται από εμάς, εφόσον το ζητήσετε. 
Σε περιπτώσεις αποστολής παλέτας, παραγγελίες μεγάλου όγκου και βάρους, ισχύουν οι εκάτστοτε τιμοκατάλογοι των μεταφορικών εταιρειών.
 

ΣΤ. Διαθεσιμότητα ανταλλακτικών

Η διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών αλλάζει συνέχεια και ταχύτατα. Για αυτό τον λόγο πριν την πληρωμή οποιασδήποτε παραγγελίας, παρακαλείστε να αναμένετε την επιβεβαίωση από μέρους μας, ότι τα ανταλλακτικά που επιθυμείτε υπάρχουν και έχουν δεσμευθεί στο όνομά σας. Η δέσμευση, δεν συνεπάγεται για άμεση αποστολή χωρίς την πληρωμή της αξίας της παραγγελία σας από μέρους σας. Η δέσμευση είναι εφικτή μόνο για 24 ώρες.

 

Ζ. Επιστροφές μη πωληθέντων ανταλλακτικών

Επιστροφές μη πωληθέντων ανταλλακτικών είναι εφικτές κατόπιν επικοινωνίας με το εργοστάσιο. Σε αυτή την περίπτωση ο αγοραστής (εσείς) επιβαρύνεται τα έξοδα αποστολής προς τις αποθήκες του εργοστασίου. Στην περίπτωση αυτή τόσο το εργοστάσιο όσο και εμείς κρατάμε το ποσό που αντιστοιχεί στην επιστροφή ως πιστωτικό υπόλοιπο, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικές παραγγελίες. Το πιστωτικό θα εμφανίζεται στο λογαριασμό σας στο www.brakeparts.gr, καθώς και στις κινήσεις λογαριασμού.

 

Η. Εκκαθάριση της αποθήκης σας

Κατόπιν συνεννόησης και σε παραγγελίες μεγαλύτερες των 20.000€ είναι εφικτή η εκκαθάριση αποθήκης σας, από μη κινήσιμους κωδικούς που έχετε προμηθευτεί από εμάς και την αντικατάστασή τους με κωδικούς κινήσιμους. Αυτό είναι εφικτό μόνο στην περίπτωση που έχει συμφωνηθεί από την αρχή έτσι με το εργοστάσιο και προϋποθέτει την μηνιαία αποστολή από μέρους σας, στατιστικού που να περιλαμβάνει τις πωλήσεις των προϊόντων ανά μήνα. Η εκκαθάριση αποθήκης είναι εφικτή μόνο μία φορά ανά έτος.
Οι συσκευασίες που θα επιστραφούν πρέπει να είναι άθικτες, να είναι σφραγισμένες με την γνήσια ετικέτα ασφαλείας, εάν προϋπήρχε, ενώ απαγορεύεται οποιαδήποτε σημείωση πάνω σε αυτές. Επίσης πρέπει να υπάρχουν όλα τα εξαρτήματα εντός της συσκευασίας και τα ανταλλακτικά να μην παρουσιάζουν σημεία τοποθέτησης η φθοράς. Σε κάθε εκκαθάριση αποθήκης διενεργείται τόσο από το εργοστάσιο όσο και από εμάς δειγματολειπτικός έλεγχος για την διασφάλιση των παραπάνω όρων. Σε περίπτωση που κάποιο ανταλλακτικό δεν πληρεί τα παραπάνω, το εργοστάσιο επιστρέφει το σύνολο της εκκαθάρισης της αποθήκης σε εσάς και ακυρώνει την διαδικασία. Σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται να υπάρξουν κόστη διαχείρησης και αποστολής. 

 

Θ. Εγγυήσεις

Η εταιρεία ακολουθεί τους όρους εγγυήσεων που ορίζουν οι κατασκευαστές των ανταλλακτικών. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προβείτε σε ενέργεια εγγύησης, την πραγματοποιείτε από τον σύνδεσμο εγγύησης και επιστροφών (link), όπου ακολουθείτε την διαδικασία που σας ζητάει το σύστημα. Σε συνέχεια αυτής της ενέργειάς σας, θα ζητηθούν για την πραγματοποίηση αυτής της διαδικασιας, εάν δεν πρόκειται για περίπτωση DOA (Dead On Arrival) στοιχεία όπως:
1. Πλαίσιο του οχήματος που τοποθετήθηκε το ανταλλακτικό
2. Απόδειξη πώλησης του ανταλλακτικού
3. Χιλιόμετρα οχήματος κατά την τοποθέτηση
4. Αποδεικτικό τοποθέτησης (Απόδειξη / Τιμολόγιο)
5. Μικρή περιγραφή του προβλήματος, υπογεγγραμένη και σφραγισμένη, από συνεργείο της επιλογής του πελάτη. 
Τέλος, σε έγκριση επιστροφής λαμβάνετε με διαδικασία Express το ανταλλακτικό που θα αντικαταστήσει το ελλατωματικό. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε την αντικατάσταση αυτού, πιστώνεται η αξία αυτού στον λογαριασμό σας στο κατάστημά μας, με σκοπό την χρήση του ποσού αυτού σε μελλοντικές αγορές.


Ι. Ακύρωση παραγγελίας

Ακύρωση πληρωμένης ή μη πληρωμένης παραγγελίας είναι εφικτή μόνο στην περίπτωση, όταν δεν έχει ξεκινήσει η αποστολή των παραγγελμένων προϊόντων σας από τις αποθήκες των εργοστασίων. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, δεν είναι εφικτή η ακύρωση της παραγγελία σας, εφόσον αυτά έχουν ήδη αποσταλεί και βρίσκονται σε διαδικασία αποστολής προς εσάς. Κάθε ακύρωση πρέπει να γίνεται  εγκαίρως εγγράφως στο sales@brakeparts.gr. Σε περίπτωση επιτυχούς ακύρωσης ήδη πληρωμένης παραγγελίας, το ποσό που αντιστοιχεί στην παραγγελία σας, αφαιρεμένου τα ενδεχόμενα διατραπεζικά έξοδα, επιστρέφει στον τραπεζικό λογαριασμό σας. Για λογιστικούς λόγους δεν είναι εφικτή η επιστροφή του ποσού της ακυρωμένης παραγγελίας σε μετρητά, αλλά μόνο δια τραπέζης και μόνο στον λογαριασμό από τον οποίο προήλθαν. 

 

Κ. Επιστροφές λάθος προϊόντων

Σε περίπτωση που αποσταλλεί λάθος προϊόν από μέρους μας ή από μέρους του εργοστασίου. Δηλαδή δεν αντιστοιχεί το προϊόν με αυτό που έχετε παραγγείλει (κωδικό, κατηγορία, είδος), πρέπει να μας ενημερώσετε άμεσα στο sales@brakeparts.gr. Εντός 2 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλλαβής του. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν είναι εφικτή η επιστροφή του προϊόντος. Ενδέχεται κάποια προϊόντα να σας παραδοθούν με αλλαγή κωδικού. Σε αυτή την περίπτωση το προϊόν είναι το ίδιο, με ίδιες ιδιότητες και λειτουργία, απλά έχει γίνει ανενημέρωτη αλλαγή κωδικού για διαχειριστικούς λόγους από τον κατασκευαστή.

 

Λ. Ηλεκτρονική αρχειοθέτηση παραγγελιών

Οι παραγγελίες σας αρχειοθετούνται ηλεκτρονικά και μπορείτε να τις δείτε μέσα από τον λογαριασμό σας στο www.brakeparts.gr ή να τις ζητήσετε από εμάς. Η χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος www.brakeparts.gr γίνεται με αποκλειστική ευθύνη δική σας και δεν ευθυνόμαστε για κακόβουλες επεμβάσεις τρίτων. Τέλος δεσμεύεστε ότι δεν θα βλάψετε τρίτους εντός του ιστοτόπου αυτού με κακόβουλο σκοπό ή κακόβουλη χρήση και δεν θα παραβιάσετε προσωπικά δεδομένα άλλων χρηστών του ιστοτόπου. 

 

Μ. Δέσμευση

Ο κάθε χρήστης αυτού του ιστοτόπου, www.brakeparts.gr, με την επίσκεψή του ή την παραγγελία του αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους. 

 

Ν. Διαμάχες

Αρμόδια δικαστήρια για διαμάχες με τους παρόντες όρους, ορίζονται τα δικαστήρια της περιφέρειας Blagoevgrad, Βουλαγαρίας.